Site consumes quite some on a yearly basis ==> We happily accept Donations : )
KontraNapad - Zdrava Hrana (2020) (youtube.com)
Артист: КонтраНапад
Песна: Здрава Храна
Албум: Нека Вози
Снимено во: Зад Аголот
Продукција: Даре ДТ & Марко Свп (Зад Аголот)
Микс и мастер: Ване Ивановски & Дарко Димитриески

Зад Аголот дискографија: https://zadagolot.bandcamp.com
КонтраНапад на Facebook: https://www.facebook.com/kontranapadz...
Зад Аголот на Facebook: https://www.facebook.com/zadagolot
Зад Аголот на Instagram: https://www.instagram.com/zadagolot

Soulmental на Facebook: https://www.facebook.com/soulmental
Soulmental на Instagram: https://www.instagram.com/soulmentalsk

Ване:

Добредојдовте во нова епизода гурманска,
каде јадеме емсиња како компири во мусака.
А што е мусака без мелено месо?
Краставички во пресол? Баба ми ми правеше често.
Јадење погодно и за зима и за лето;
и за трупче и за престол; и за жен'та и за дет'то.
Тавчето е спремно ко Зад Аголот бит,
загреано - џиш, не се срами тури појќе кромид.
На рапери им солзат очи оти не сме точни.
Ретки како добри зачини и добри плочи.
Ми дојде на сон сношти риба со коски,
а вие туна конзерва - боже ми опрости.
Какви околности ништо не ве правда.
Немаш изговор да не направиш добра манџа.
Не ги храни децата со брза храна,
а ако неќат манџа, тогаш нека јадат лајна!

РЕФРЕН:

Јади здрава храна...
Манџа или спанаќ, со секој салтанат - аман!
Не биди будала,
не јади што се сервира на широката маса - сваќаш?
Јади здрава храна...
Манџа или спанаќ, со секој салтанат - аман!
Не биди будала,
не јади што се сервира на широката маса!

Веле:

Децава имаат се но немаат никаков зачин,
снимиле два-три стиха и у воздух ко Апачи,
причаат ко алапачи - им писнам бегаат ко мачки;
ко во Кина јадам мачки - не ми кажувај ти гачки.
Улетувам без рачни, сум закана ко Тачи.
Римиве се фачки не се тачни не се ииграчки.
Сецкам делови на даски лути ко колбаски.
Полни сме со масти а вие не зборите нашки.
Без никакви зачини за сопствените манџи;
во рапов нешто треба да имаш ко тузот зачин
и ко дебили звучите немате рап витамини
всадени од стара школа што ви дава сили.
Ко фосили правиме трајно срањето;
пренсов рапштина, ко вода со бардето.
Остани си ти на нива и гледај си магарето.
Остави ни го нас, рапот и меанчето, брат.

РЕФРЕН:

Јади здрава храна...
Манџа или спанаќ, со секој салтанат - аман!
Не биди будала,
не јади што се сервира на широката маса - сваќаш?
Јади здрава храна,
Манџа или спанаќ, со секој салтанат - аман!
Не биди будала,
не јади што се сервира на широката маса!

Аце:

Јадам бед - колапси; абсинт и ракии на маси;
ако претерам не терам нигде, стабилен ко насип,
па си вадам клин со клин; фин слим и хај си
- но дај си совет: магла од овде ќе се упропастиш.
Нашата борба - влез во Европа - е на софра.
Уз скара сакале здрава храна; чорба и леб корка.
Тогаш кога ќе си одат - тегла ајвар за по пат;
попратна работа, мора, бараат сирење за возврат.
Не по врат - по шија, ишијас фаќам од ова:
кога ќе чујам дебела чанта да се пали на МекДоналдс
- шо да зборам, брза храна, па младина стока
шо голта Г.М.О. дека тоа е денеска во мода...

Не биди будала...
Null