Site consumes quite some on a yearly basis ==> We happily accept Donations : )
KontraNapad - Neka Vozi (youtube.com)
Артист: КонтраНапад (Зад Аголот)
Песна: Нека Вози
Албум: Нека Вози
Снимка: Soulmental
Продукција: Дарко Димитриевски (Soulmental 2020)
Микс и мастер: Ване Ивановски & Дарко Димитриевски

Текст:
Веле – А ако рапот е игра тогаш победувам стално
Пеналот им го шутирам и не се брани ко од Роналдо
Па го јадат сите јако ко на времето од Агол
Им се знае веќе крајот, ко да гледам на тарот
А јас не сум ко Били Ѕвер ни ко Миске небитен
Ко Белов сите на лечење зафат хируршки е итен!
Ножот веќе спремен по него сите до еден
Повеќе сум гневен дека играва станува нефер!

Ване – Те молам не ми објаснувај опасни сте лирицисти
Но емоција и ти нешто ко етика и бизнис
Стилот ефтин како ризли, а мрсното срање кај нас
Трепнеш – го снема за час, длабоки ко бас!
На настап ве лапнав, бината е астал
Ти си месото HACCР, микрофонот ти е кантар
Не си абдал ама глуп ко шабан
Несаглам не ми треба кола кога со битов ве газам!

Рефрен - ПА НЕКА ВОЗИ, ОСТАЈ ГО БИТОТ НЕКА ВОЗИ,
СО ВОКАЛОТ ДА СПОИ ПОИМ ЗА ВОЖЊА СО ЏОИНТ
СОФРИ, НЕ ДОБРИ КОЛИ САМО ДОБРИ ТРАКИ,
ЈАКИ РЕШЕТКИ ОГИН, ШТО ЛИ СТОРИВ? НЕКА ВОЗИ Х2

Аце КН: А сакале бифови триста, а кога ќе писнам – пиздаат
А дека го пушеле курот на времето пак нема да признаат!
Шизат на Ricky Martin траки додека полнам лифчиња
Во билтенот фишот иситнант – задими ќе си исчезнат
Кој сака да проба нека дојде правиме колеж овде,
Ко орев и костен тврдокорен – чеканот нема да продре
Не ме ни допре твоето срање меко што мислиш ме сотре!?
Уствари зад грб твој девојка ти пуши кур огромен,
И’ недостига ко Тоше бош е да се спомне нели
Но такви сме деца деликвенти со уличен речник,
А Леси не се враќа дома кога нема леб и
Затоа сме овде роламе срања ко Баба Зумбула во тепих!

ПА НЕКА ВОЗИ – Рефрен х2

Веле: Влагаме одоздола емсиња во шок соба
Све сте ретардирани па ви ја пушЧа бомбава
Стилот ми е кобрана држит вода ко брана
Вашиот ми мирише на гомнанаа - доста брат!
Не знаат шо зборат мекуши - па го јадат на фора
Фураат дека се тврди па ги јадеме ко на-фора
Се меки и кревки у зуб ги стаам ко семки
По мракот ги нема се губат ко сопствени сенки

Ване - Рапериве ко вреќи за ѓубре се куп што смрди,
подобро пази кај врвиш, дисот ви стига на први
Викаат дека се први мислиш се момаци стрвни
панталоните доле ги смкни, искочија тангите црни
Викај не атлети врвни зошто газиме врз нив
Стилот заклан одамна, погребан фаќа црви
Ко црвени крвни клетки пречи мањак па се здрви
КонтраНапад прават мрсни траки да излижеш прсти
ПА НЕКА ВОЗИ – Рефрен х2
Null