КУП ДЕ ГРАС – МОДАР ОТОК (Single) 2022

Europe, Macédoine

➜ Follow us on Instagram:
– Kup De Gras on Instagram: instagram.com/kupdegras.sk
– Vladislav Gavrilovski on Instagram: www.instagram.com/gavrilovski/
– Soulmental on Instagram: instagram.com/soulmentalsk

➜ Follow us on Facebook:
– Kup De Gras on Facebook: www.facebook.com/kupdegras
– Soulmental on Facebook: facebook.com/soulmental

➜ Follow Kup De Gras:
– Kup De Gras on Spotify: spoti.fi/3HhaaVX
– Kup De Gras on Deezer: bit.ly/3sEzTDH
– Kup De Gras on Amazon: amzn.to/3ECTBSC
– Kup De Gras on Apple Music: apple.co/3Jome9F

💽 Купи ЦД “Куп Де Грас – Пактот” во Југотон, ГТЦ – Скопје
📀 Digital Store & Downloads: soulmental.bandcamp.com
💿 Find More Music & Videos: youtube.com/user/Bransisco

➜ Contact us: [email protected]
paroles
Сечам модар оток, да отворат око цел чопор,
визии дур топот чади, склоп барови, потоп,
форма ко вода, проток, стојам со хип хопот,
стојте со турбофолкот за спот и фото,
грото со срце кротко, зима злото,
кога добиваш, повеќе од влогот, бизнис,
брз кеш ве напраи мифки тивки,
избив од длабочините со мисли виши,
лесен пристап до нетот, се преврте светот,
секој вади комплекси секојдневно,
се појави сешто, нови артисти, копиљаци и педо,
трудот е редок, квалитетот остана со цедето,
и целата уметност, концептот,
денес утнат е контекстот, пораката на прво место,
цела екипа ви е лева, немате никој десно,
си брцате по џебот, немате ништо чесно!

Оток крв собра, око боја модра,
празни облак, мора зраците да продрат,
кога мисли и небо ќе се спојат,
визијата е таа која прави да се двојам

Во борбата за гоат, останувам појак,
коза до коза, вуците со мене стојат,
кога месо даваш да опстојат и душа своја,
а младиве се гојат, подуени од соја,
девојки убави која од која,
ама се е џабе кога не е своја, ја двојат,
свињи такви кои морално гнојат,
а туѓ кеш бројат, па за бело мора да се спојат,
кој си ти… а ти ? можете ли да сте поситни,
не возам по прописи, флоу ориџинал ти отспиј си,
мразам фаци што гледаат само од корист и,
користи дека знае дека бољи си,
боли син, зашто?
вистина е главна ствар, може тебе не ти е важно,
надвор од стварност, тажно ако е така стварно,
мојата мисла упатство, енергија, богатство!
crédits
paru le 16 mai 2022
Албум: Тренирај Ум (2022)
Вокали и текст: Венко Шереметкоски
Музика и аранжман: Баже Јовановски
Mикс и мастеринг: Ване Ивановски
Камера: Владислав Гавриловски
Видео монтажа: Владислав Гавриловски
Продукција – Студио: Зад Аголот / Соулментал