• Masta Buildas - Soul Bendaz (Full Album) [2018]
  00:00 01. Duration Lost
  01:16 02. Walk On, Keep Steppin
  03:42 03. C.M.P.T.A.G (Space Godz)
  06:07 04. Supreme Godhead
  08:34 05. Soul Bendaz
  11:00 06. Members Only
  14:42 07. Neutrino Burst feat. Stranger Danger
  18:04 08. As The Wind Flies Over
  20:35 09. Day Dreamer feat. Maz
  22:58 10. Eye Of Odin
  25:12 11. Brotherhood
  27:58 12. Megalomaniacs (Mad Titans)
  31:52 13. Día De La Vida

  All tracks produced by, Lord Gamma & Apak Masters.

  https://apakalypse.bandcamp.com/album...
 • DJ Marsiv - DOPE (Instrumental)
  Infos zur Musik auf: http://www.facebook.com/Marsiv0
  https://soundcloud.com/djmarsiv
  http://www.rappers.in/DJMarsiv
  https://marsiv.bandcamp.com
 • Nesho - Distanca (Official Music VIdeo 2018 4K)
  Lyrics : Nesho
  Title : Distanca 2018
  Video : Street Bandit Prod.
  Produced By : Temelko Andreev
  Mix & Mastering : Temelko Andreev
  Group : AVTORIZACIJA

  Lyrics :

  Yo ова е за сите реални фаци,
  ова е исто така за сите фејк копиљаци,
  за сите шо се производ од улицата и работничка класа
  ова е за онаа проста и конзервирана маса ЕЈЈЈ !!!!!

  Од секогаш сум бил тип keep in it real,
  не сум пробал да се сменам таков ти е мојот филм,
  ситуацијата чиста, со Нешо Реалиста,
  после сите срања пробувам да стојам бистар БУМММ

  Светов нуди се но ете чим
  имаш прилика да вкусиш и во џебот Benjamin YO!
  кешот ти нуди зрак од сонце и слобода
  брате среќен си за момент али далеку од дома

  дваес осум бројам , години на кожа своја
  и беспрекорно се борам двете страни да ги спојам
  Македонија на пола , глеам одозгора
  конзервирани се молат бога темиве ме болат!

  MaY DaY , May Day многу фаци фејк,
  вистината е далеку од нив па гнидо глеј
  ја сум уникат и школа интегрирана планета
  која исфрла од неа болни ткива ако пречат ,

  И нема да ме спречат ја ќе бидам просто ист
  а ако немаш појма ја сум ХИП ХОП активист
  на лист, сликата во прилог еве шанса
  колку е широка да видиш мојата дистанца ,

  Од фамилијата другарите и градов
  но на крајот па пораката ја праќам преку рапов
  мил е патот накај дома после толку долго време
  кој ме знае ќе знае остаток ма кој ве ебе...

  Рефрен:

  НЕ САКАМ ДА ЖИВЕАМ ВО МЕСТО ДА СУМ САМ РОБ,
  НЕ САКАМ ДА БИДАМ НИТУ ЖРТВАТА НА МАК М.О.Б.
  НЕ САКАМ ДА БИДЕМЕ РАЗДЕЛЕНИ СО МАЈКОТ,
  НЕ САКАМ ДА СЛУШАМ НАЦИОНАЛИЗАМ НОН СТОП,

  НЕ МОЖАМ ДА ВИДАМ МААЛСКИ ПЛЕЕРИ ОДДАМНА,
  НЕ МОЖАМ ДА ВИДАМ РАПЕРИ КОИ Е СЕ ONE BLOOD,
  НЕ МОЖАМ ДА БИРАМ ТАКА НЕКАКО СИ ТАЛКАМ,
  НЕ МОЖАМ ДА ЧЕКАМ ВЕЌЕ СТАВАМ БРАТ ДИСТАНЦА...


  Заробен ко белоглав орел ја сум у кафез
  ментално сум демолиран додека ти пиеш кафе
  парите се слатки здравјето у курац е бе рапер
  сакаш да си Нешо тогаш пробај оди сам бе

  со план бев , од старт бе , сум убеден и крај бе
  со позитивна мисла го пратам срцето внатре
  додека памтев ликови од града
  Велес денес минев видов некој од нив на плаката

  Rest in Peace, ниски удари ова е дисс
  политика не дели народ силен но без стис
  не го правам ова ни за публика бе шериф
  тежина на гради имам версов не е ни од кеиф

  За некои дури сменив понашање за хиени
  пушти зрак нека ме грее.... брате ми сениш !
  и немора да губиш , надеж глава крени
  у валкани системи скоро е секој со проблеми

  А здравјето битен елемент у мојот свет
  морам да го штитам од трул менталитет
  во ред е ако тргаш од нула и немаш пари
  така појак си уствари со искуствата се градиш

  И после ете свати се шо лета не се јаде
  за ти да се храниш треба некој да ти даде
  очигледно тука рапов нема профит дал е така?
  не очекувај од други земи здив засукај ракав!!!!!!!

  Рефрен:

  НЕ САКАМ ДА ЖИВЕАМ ВО МЕСТО ДА СУМ САМ РОБ,
  НЕ САКАМ ДА БИДАМ НИТУ ЖРТВАТА НА МАК М.О.Б.
  НЕ САКАМ ДА БИДЕМЕ РАЗДЕЛЕНИ СО МАЈКОТ,
  НЕ САКАМ ДА СЛУШАМ НАЦИОНАЛИЗАМ НОН СТОП,

  НЕ МОЖАМ ДА ВИДАМ МААЛСКИ ПЛЕЕРИ ОДДАМНА,
  НЕ МОЖАМ ДА ВИДАМ РАПЕРИ КОИ Е СЕ ONE BLOOD,
  НЕ МОЖАМ ДА БИРАМ ТАКА НЕКАКО СИ ТАЛКАМ,
  НЕ МОЖАМ ДА ЧЕКАМ ВЕЌЕ СТАВАМ БРАТ ДИСТАНЦА...


  Рефрен:

  НЕСАКАМ ДА ЖИВЕАМ ВО МЕСТО ДА СУМ САМ РОБ,
  НЕСАКАМ ДА БИДАМ НИТУ ЖРТВАТА НА МАК М.О.Б.
  НЕСАКАМ ДА БИДЕМЕ РАЗДЕЛЕНИ СО МАЈКОТ,
  НЕСАКАМ ДА СЛУШАМ НАЦИОНАЛИЗАМ НОН СТОП,

  НЕМОЖАМ ДА ВИДАМ МААЛСКИ ПЛЕЕРИ ОДДАМНА,
  НЕМОЖАМ ДА ВИДАМ РАПЕРИ КОИ Е СЕ ONE BLOOD,
  НЕМОЖАМ ДА БИРАМ ТАКА НЕКАКО СИ ТАЛКАМ,
  НЕМОЖАМ ДА ЧЕКАМ ВЕЌЕ СТАВАМ БРАТ ДИСТАНЦА...
 • Dean Chatham - Ra Ra Ra Ra (Official Video)
  To learn more about Chatham : www.deanchatham.com
  To purchase Chatham music : https://deanchatham.bandcamp.com

  Chatham doesn't waste any time putting out another hit music video. This time it's for his classic song "Ra, Ra, Ra, Ra" which comes from Dean's List: The Album (2017) . This album was released when Chatham was still a senior at Wake Forest University.

  MUSIC produced by: Gio
  Shot and directed by : Elijah C Pike

  To purchase Chatham music : https://deanchatham.bandcamp.com
  Instagram: @deanchatham
  Facebook: Dean Chatham
  Twitter: @deanchatham
 • Sean Strange & Scott G "Tommy & Ghost" (Official Music Video)
  With the release of their new collaborative album "Tommy & Ghost" Sean Strange and Scott G's chemistry is on full display in this new title track from the project. You can purchase the project on iTunes right here at the link below. It's also available on all streaming and other digital retail outlets.
  https://itunes.apple.com/us/album/tom...

  Track Produced By: IAMT2

  Video Directed by Yeroc Hpesoj
 • Bunty Beats - Snips & Clips #1 - 09 Still
  Converted from SoundCloud to Youtube with https://hypeddit.com/soundcloud-to-yo... Download: https://buntybeats.bandcamp.com/album...
  Spotify: https://open.spotify.com/artist/7lu2d...
  Apple Music: https://itunes.apple.com/us/artist/bu...
 • A.Y.B. Force – A.Y.Boogaloo (Instrumental)
 • Bob O Vermelho - Virgem Ofendida ft. Uput & Mr. Razor
  Álbum: O VERMELHO
  Faixa: 04 - Virgem ofendida – feat Uput e scratch de Mr. Razor

  https://www.facebook.com/OVermelhoBob/
  https://www.facebook.com/UputOficial/
  https://www.facebook.com/mr.razor1/


  Vídeo: Bob O Vermelho e especial agradecimento ao Frade.

  Captação de voz e pré mistura: Resistência Estúdio por Bob O Vermelho

  Mistura e masterização: Estúdio New Town Groove por Rúben “Haze” Ferreira

  https://www.facebook.com/New-Town-Gro...

  https://www.facebook.com/sistemaintra...

  https://sistemaintravenoso.bandcamp.com/

  -- SISTEMA INTRAVENOSO 2018 --
 • The Inviseez - Gotta Be Real (Instrumental) (1994)
  https://www.discogs.com/The-Inviseez-...
 • Hiero Day Music Festival - 09/03 - Oakland
  https://www.hieroday.com/

 • Voicemail (Music Video) - Staasia Daniels
  Get the Mood Roulette EP here: http://staasiadaniels.com/mr